Alternatieven voor InDesign

Je kent waarschijnlijk Adobe InDesign wel, InDesign is erg bekent in de ontwerp wereld maar er zijn ook een heleboel alternatieven hiervoor. Die allemaal hun eigen voordelen hebben die hier onder besproken zullen worden.

Affinity publisher

Affinity publisher is een goed alternatief voor InDesign met de eenmalige prijs van 54,99 euro wat een stuk goedkoper is dan Adobe, kan je gemakkelijk een document maken.

Bij Affinity zitten de tools op plekken waar je die zou kunnen verwachten of zelfs op slimmere plekken dan bij InDesign. De formaten zoals A5 en A0 staan al standaard ingesteld en je kan aangeven om links of rechts te beginnen zodat je eenvouwdig een spread kan maken.

Je kan PDF’s openen en bewerken, Knippen en plakken is mogelijk van uit InDesign. Waaneer je tekst aan het linken bent kan je kiezen om wel of niet de tekst overloop te zien door op het oogje onderaan het kader te klikken.

Ook is een handige functie de twee kader tools, hier kan je met de place image tool een foto schalen en dan schaalt de foto mee me het kader. Met de picture frame tool word de foto uitgesneden als je het kader schaalt.

Waaneer je document klaar is kan je die sneller er better exporteren naar PDF en andere formaten.


Xara Designer Pro

Xara Designer pro is een ander alternatief die een gratis versie heeft (je hebt dan wel niet alle mogelijkheden als de betaalde versie) of de betaalde versie die 18,95 euro per maand kost.

Met Xara heb je de mogelijkheid om foto’s te editten, illustreren en pagina lay-out’s te maken. Met flexibele lay-out features zoals drag en drop, automatische tekst flow, automatische pagina nummering en volledige controlle over headers & footers is het mogelijk om een document samen te stellen.

Ondanks al deze mogelijkheden is het voor beginners niet het meest fijne progamma om mee te werken omdat de basic features moeilijk uit te zoeken zijn.


QuarkXPress

QuarkXPress is het laatste alternatief van InDesign die jaarlijks 188 euro kost of 1 keer 596 euro is.

Dit progamma geeft je de mogelijkheid om lay-out’s te maken, illustraties te creeĆ«ren en foto’s te bewerken.Waar je ook gebruik kan maken van de royalty free stock image library.

Je kan PDF’s kleiner opslaan zonder de kwaliteit aan te passen van het bestand. De bookmark functie maakt grote PDF’s interactiever en gemakkelijker voor lezers om te navigeren door bladwijzers toe te voegen aan specifieke pagina’s, selecties of tekst.