Duurzaamheid

Maatwerkboeken.nl is het adres om duurzaam je boek te laten drukken op FSC®-gecertificeerd en 100% recycled papier in oplage 1 tot 500.

Wij hechten veel belang aan een duurzame productie van boeken. Onze papiersoorten zijn FSC-gecertificeerd, waarmee een verantwoord bosbeheer gewaarborgd wordt. Ons licentienummer is FSC® C016391. Vraag naar onze gecertificeerde producten.

En we hebben een ruim assortiment 100 % recyclede papiersoorten. Wij drukken op een zo milieuvriendelijk mogelijke digitale pers, met een laag energieverbruik. Al onze energie is duurzaam opgewekt in Nederland. Én we houden zelf onze afvalketen zo veel mogelijk gesloten door bedrijfs- en huishoudelijk afval te scheiden en voor recycling aan te bieden.

Daarnaast fietsen we naar ons werk, is onze verlichting milieubesparend, regelen we onze bankzaken zo duurzaam mogelijk via de Triodosbank, lunchen we graag met biologische producten en drinken we espresso van Cafe del Mar, waarmee we de koffieboeren in Guatamala steunen.
Door als erkend leerbedrijf een leerplek te bieden aan stagiaires van het Mediacollege Amsterdam investeren wij in de toekomst van jonge mediavormgevers en laten wij onze stagiaires kennis maken met de verschillende aspecten van duurzaam drukwerk.

Maatwerkboeken.nl. is een initiatief van Ruparo, een ontwerpstudio en drukkerij in de binnenstad van Amsterdam. Wil je meer weten over onze duurzame ambities? Kijk dan eens op weloverecycled.nl en op weloverecycled.nl/duurzaam-drukwerk.